Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

платена публикация
Топ истории се борят за първите места в Web Report

Можете да се включите в конкурса за чиста журналистика до 21 април

Ще имаме ли виртуални деца? Защо системата допуска смърт на пътя? Какво прави щастлива жената без ръце, която умее да плете? Кои са пристанищата за кокаин? И колко е тихо по време на мълчанието с надежда да се чуят гласовете на оцелели сред руините от опустошителното земетресение в Турция? Това са само малка част от темите, въпросите и историите, които поставиха на дневен ред десетки журналисти в материалите, с които кандидатстват в Web Report 2023. Подадените досега кандидатури са налични онлайн в секцията "Участници" на сайта на журналистическото състезание.

Шестото издание на конкурса за чиста журналистика на Dir.bg продължава да набира предложенията на автори в различните категории - Общество, Истински истории, Икономика, Технологии и иновации, Култура и изкуство и Спорт.

Остават още само 2 седмици до крайния срок за участие, приемаме нови участници до 21 април, напомнят от екипа на Web Report. И призовават журналистите, които оценяват работата си през годината като забележителна и важна за обществото, да се включат.

Освен в основните категории, журито от топ-професионалисти в различни медии ще присъди и специални награди - за видеорепортаж, фоторепортаж, подкаст, "Майстор на словото" и "Млад автор". Сред специалните отличия в тазгодишното издание на конкурса е и наградата "Зелено перо" - за журналистика, отговорна към природата.

Отличен ще бъде и най-добрият репортаж от "Гореща точка: Турция", където много български журналисти прекараха дни наред в отразяване на последиците от земетресението в извънредно тежки условия и на фона на продължаващи трусове.

Паричната награда за всеки победител е в размер на 1000 лева.

Тази година конкурсът Web Report ще бъде по-специален. Dir.bg отбелязва впечатляващите 25 години присъствие в уеб-пространството с конференция за дигиталните медии и награждаването на журналистите ще има специално място в 25 ONLINE - събитието, с което най-големият български интернет портал празнува четвърт век.

„Днес със сигурност имаме повече и по-бързо достигаща до хората информация. Но някои неща трябва да останат и си остават все същите – стремежът ни към истината, фактите, информирането в полза на обществото“,  казват от Dir.bg по повод двете събития.

Вижте как да кандидатствате на сайта на Web Report - Конкурс за чиста журналистика на Dir.bg или страницата Web Report във Facebook.

· Конкурсът е отворен за участие до 21 април 2023 г.

· Одобрените за участие журналистически материали ще бъдат публикувани в секцията "Участници" в сайта на Web Report.

БНР е медиен партньор на инициативата.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна