Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Леброн Джеймс класира Лейкърс за плейофите

Леброн Джеймс забива в коша на Минесота.
Снимка: БТА

Звездата на Лос Анджелис Лейкърс Леброн Джеймс поведе отбора за победата срещу Минесота със 108:102 след продължения, като "езерняците" изоставаха с 15 точки. Така тимът от Калифорния се класира за плейофите в Националната баскетболна асоциация.

Джеймс завърши с 30 точки, 10 спечелени борби, 6 асистенции и два чадъра. Тежкото крило вкара и ключова тройка, за да изравни резултата при 95:95 две минути преди края на редовното време.

Лейкърс ще се изправят срещу Мемфис Гризлис в първия кръг на плейофите.

В тима на Минесота отсъстваха наказаният център Рюди Гобер и контузеният Джейдън Макданиелс. Отборът има още един шанс да се класира за плейофите, като ще се срещне срещу победителя от двубоя между Ню Орлиънс и Оклахома Сити.

Ветеранът на Лос Анджелис Шрьодер бе отличен, след като влезе от пейката, и се отчете с 21 точки за 32 минути. Дейвис добави 14 точки и 15 борби.

Конли бе най-точен за Минесота с 23 точки, като вкара 6 от 8 опита в стрелбата за три точки. Той добави 4 асистенции и 3 откраднати топки.

Атланта Хоукс заслужи седмото място в Източната Конференция, като се наложи над Маями Хийт със 116:105. Центърът на отбора Клинт Капела се отличи с 21 спечелени борби, както и два чадъра. Трей Йънг вкара 25 точки за Атланта, докато Дежънт Мъри добави 18.

Кайл Лаури бе най-добрият реализатор на Маями с 33 точки, Тайлър Хироу добави 26, а Джими Бътлър - 21.

Маями ще играе срещу победителя от двубоя между Торонто Раптърс и Чикаго Булс.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна