Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Севиля идва за нова победа на "Олд Трафорд"

Играчът на Севиля Иван Ракитич (в средата) тренира с настроение в Манчестър.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Тази вечер ще се изиграят първите 1/4-финали от турнира Лига Европа. Двубоят между Фейенорд и Рома, който е повторение на финала в Лигата на конференциите, е от 19:45 часа, останалите три започват в 22:00 българско време.

Най-интересно се очертава да бъде на "Олд Трафорд", където Манчестър Юнайтед ще посрещне шесткратният носител на трофея Севиля. Последното гостуване на андалусийци на стадиона на „червените дяволи“ бе през 2018 година, когато двата отбора играха осминафинал в Шампионска Лига. Испанският гранд спечели с 2:1 и елиминира Юнайтед. Иначе през 2020 година бе последният сблъсък между двата тима. Тогава те се срещнаха на полуфинал в Лига Европа, който отново бе спечелен със същия резултат от Севиля. През въпросната година испанците вдигнаха и трофея, след като на финала надиграха Интер с 3:2.

На осминафиналите Манчестър Юнайтед отстрани градския съперник на предстоящия си опонент – Бетис, докато Севиля се справи с Фенербахче. „Червените дяволи“ постигнаха две победи над испанския тим. Първо с 4:1 на собствения си стадион, а след това с 1:0 на „Мануел Руиз де Лопера“. Севиля записа чист успех с 2:0 в домакинския си мач срещу „фенерите“, но загуби гостуването си. Това не бе фатално, тъй като турският тим вкара само един гол, който не бе достатъчен за изравняване на общия резултат.

В друг мач от надпреварата един срещу друг ще се изправят Ювентус и Спортинг, които са два от отборите, които пристигнаха в турнира като трети от груповата фаза на Шампионска лига. „Бианконерите“ имаха сравнително леки опоненти, които се представят добре в родните първенства, но с малък опит в Европа. Така Ювентус преодоля първо Нант с успех и равен и общ резултат от 3:1, а след това и Фрайбург при две победи – 1:0 и 2:0. Очаквано Спортинг премина без сериозни трудности през Мидтиланд, макар и да постигна категоричния успех с 4:0 не у дома, а на реванша в Дания. На осминафиналите обаче „лъвовете“ се изправиха срещу лидера в английската Висша Лига - Арсенал. Двубоят в Португалия завърши 2:2, а в Лондон „артилеристите“ позволиха на Спортинг да атакува и изравни през второто полувреме. Така се стигна и до дузпи, на които португалците бяха безгрешни.

Днес ще се изиграят и първите четвъртфинали от турнира Лига на конференциите.

Програма за 1/4-финалите в Лига Европа:

19,45, Фейенорд - Рома

22,00, Ювентус - Спортинг

22,00, Манчестър Юнайтед - Севиля

22,00, Байер (Леверкузен) - Унион Сен Жилоа.

Програма за 1/4-финалите в Лига на конференциите:

19,45, Гент - Уест Хем

22,00, Базел - Ница

22,00, Лех (Познан) - Фиорентина

22,00, Андерлехт - АЗ Алкмаар.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна