Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Три греди, отменен гол и 0:0 на Ботев - Хебър във Враца

Отборите на Ботев и Хебър не се победиха във Враца

Отборите на Ботев Враца и Хебър завършиха наравно 0:0 в първия мач от 26-ия кръг на първа футболна лига, игран на стадион "Христо Ботев".  Двата отбора не създадоха много положения за гол, но на три пъти гредите спасяваха двете врати, а в 70-ата минута гол на Браян Переа за домакините от Враца бе отменен заради засада. 

С равенството Ботев събра 24 точки, с които остава на 12-о място в класирането. Хебър е на предпоследната 15-а позиция със 17 точки.

В първите десетина минути и двата отбора бяха много близо до гола, макар и да не успяха да създадат чисти ситуации.

В осмата минута домакините от Ботев бяха на сантиметри от гола, след като далечен удар на Диего Фераресо се отби от дясната греда на вратата на Петър Дебърлиев. Само три минути след това Георги Търтов бе близо до откриване на резултата, но фалцовият му удар с десния крак срещна сглобката на вратата зад Красимир Костов.

До края на първото полувреме имаше само едно добро положение, което крилото на домакините Момчил Цветанов пропиля. Бившият национал бе намерен напълно непокрит в наказателното поле, но вместо да пробва изстрел с десния крак, той реши да гласи топката на по-удобния си ляв, което време Дебърлиев използва, за да скъси ъгъла.

В началото на второто полувреме Октай Хамдиев бе изведен на добра позиция, но нападателят на Хебър се засуети и бе застигнат от опитния бранител на врачани Мартин Кавдански.

Най-спорният момент в мача дойде в 70-ата минута, когато гол на домакините бе отменен заради много тънка засада. Момчил Цветанов стреля от пряк свободен удар от границата на наказателното поле, топката се удари в напречната греда и Браян Переа направи добавка с глава. Страничният рефер обаче маркира засада, която минута по-късно бе потвърдена и от системата за видеоповторения (ВАР).

В 83-тата минута страхотен пробив по левия фланг на Алекс Серано завърши с центриране по земя, но в последния възможен момент Кавдански блокира удара на Октай Хамдиев, за да запази нулевото равенство.

В края на добавеното време Ботев имаше една последна възможност да вкара гол, но изстрелът на Антонио Георгиев от близка дистанция бе блокиран от бранител на Хебър.


По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени