Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Национална ученическа финансиада за борсови инвестиции в акции

Знакът на First Republic Bank, Нюйоркската фондова борса, Ню Йорк, САЩ, 14 март 2023 г.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Стопанска академия „Димитър Ценов“ в Свищов обяви началото на националната финансиада за средношколци. Състезанието е под надслова „Капиталови пазари 2023 година“ и позволява на участниците да селектират и инвестират в акции на водещи световни компании в симулирана борсова среда. 

Целта на виртуалната борсова игра е да повиши финансовата грамотност и да развие индивидуалните умения на участниците за търговия с реални акции на реални цени, без да се рискуват истински пари, поясниха организаторите от Стопанската академия в Свищов. 

Състезанието започва на 19 април и приключва след 4 борсови седмици на 17 май. Всеки час в сайта на състезанието ще се обновява класацията на участниците по текуща стойност на техния инвестиционен портфейл. Търговията е с начален виртуален капитал от 10 000 евро, които могат да се инвестират в стотици акции, котирани на водещите борси. 

За победител ще бъде обявен участникът с най-висока стойност на портфейла, в резултат на сключени сделки с акции в платформата. Той ще получи парична награда от 2000 лева. Предвидени са и парични стипендии с общ награден фонд 10 000 лева, осигурен от академичната фондация „Проф. д-р Минко Русенов”.  

Подробности за участие във финансиадата са публикувани на сайта на Стопанската академия „Димитър Ценов“. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна