Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Парламентарните групи си избраха ръководства

Снимка: Ани Петрова

Постъпило е решение за образуването на парламентарни групи, обяви председателят на 49-ото Народно събрание Росен Желязков, предаде репортер на БГНЕС.

Десислава Атанасова е председател на ПГ на ГЕРБ-СДС, заместник-председатели са Деница Сачева, Теменужка Петкова и Румен Христов, а секретар е Евгения Алексиева.

Акад. Николай Денков и ген. Атанас Атанасов са избрани за съпредседатели на ПГ на „Продължаваме промяната – Демократична България“, заместник-председатели са Владислав Панев, Калина Константинова, Людмила Илиева, Мирослав Иванов, Надежда Йорданова и Стою Стоев, секретар е Татяна Султанова-Сивева.

Костадин Костадинов е председател на ПГ на „Възраждане“, заместник-председател е адв. Петър Петров, а Николай Дренчев е избран за секретар.

Председател на ПГ на ДПС е Мустафа Карадайъ, заместник-председатели са Йордан Цонев, Халил Летифов и Хамид Хамид, а секретар – Адлен Шевкед.

Корнелия Нинова е председател на ПГ на „БСП за България“, заместник-председатели са Георги Свиленски, Атанас Зафиров, Иван Ченчев и Христо Проданов, избрани за секретари са Ирена Анастасова и Деян Дечев.

Председател на ПГ на „Има такъв народ“ е Тошко Хаджитодоров, Ивайло Вълчев и Филип Станев са заместник-председатели, а Станислав Балабанов секретар.

С това работата на първото заседание на 49-ото Народно събрание приключи. Утрешното заседание започва в 9.00 ч.
По публикацията работи: Георги Даскалов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна