Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Моуриньо похвали Дибала след успеха на Рома

Пауло Дибала празнува гола си в 89-ата минута.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мениджърът на Рома Жозе Моуриньо поздрави Пауло Дибала за късния му изравнителен гол срещу Фейенорд, който гарантира и продължаването на тима на полуфинал в Лига Европа. "Джалоросите" си осигуриха полуфинал в турнира срещу Байер (Леверкузен), след елиминираха нидерландците с 4:2 след 120 минути игра. Дибала обаче вкара за 2:1 в 89-ата минута и по този начин изравни общия резултат.

Изоставайки с 0:1 след първата среща, Рома беше на прага на елиминирането, след като ударът с глава на Игор Пайшао в 80-ата минута заличи преднината, дадена от Леонардо Спинацола. Но Дибала, който влезе на терена като смяна, пропускайки преди това мача с Удинезе заради травма в бедрото, изравни общия резултат до 2:2. Аржентинецът завърши остра атака на Стефан Ел Шаарауи и Лоренцо Пелегрини, като за него това е гол номер 4 в Лига Европа и 16-и през сезона във всички турнири. В турнира повече от него имат само Маркъс Рашфорд и Виктор Бонифачи с по 6, както и Сантяго Хименес с 5.

"Моето усещане е, че той искаше да намери на терена отново радостта от играта, която сякаш му се беше изплъзнала. И мисля, че ги намира тук, в Рома. Той намери треньор, който го разбира, публика, която го обича, и пространство на терена, в което да бъде лидер със своите качества, да бъде личност на терена", каза Жозе Моуриньо в типичния си стил, цитиран от телевизия "Скай Спортс Италия".

"Дибала е страхотно момче. Има качества да играе за най-големите клубове на света, но намери радостта от играта тук. Дадох му абсолютна свобода да влезе тази вечер и той можеше да напусне терена дори две минути по-късно, ако не се е чувствал готов. Но той игра 30 минути допълнително време, преди това 25 минути редовно и завърши на високо ниво", не спира да го хвали Моуриньо.

Самият футболист също се изказа ласкаво за треньора си и директно потвърди, че Моуриньо му помага да се върне в най-доброто си състояние.

"Мисля, че всеки познава Моуриньо, неговата история, какво е направил в Европа и във всеки клуб, в който е работил. Смятам, че има с какво да се гордее от спечеленото, нали така? Неговият манталитет те подхранва. Той знаеше, че мачът може да завърши по този начин и ни накара да дадем нещо повече. Той промени тактическата система, започнахме да играем по-добре и доминирахме в продълженията, за да си гарантираме победата", казва още световният шампион с Аржентина.

"Всички искаме да спечелим, което е най-важното нещо. Имаме треньор с невероятен манталитет. Той ни каза, че мачът ще бъде такъв и беше абсолютно прав. Този отбор на Рома спечели Лигата на конференциите през миналия сезон, така че те знаят какво е необходимо. Сега се надяваме да стигнем докрай и в Лига Европа", завърши Дибала.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна