Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Манчестърски финал за Купата на Англия

Линдельоф целува вратаря Де Хеа преди да изпълни победната дузпа.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Манчестър Юнайтед се класира за финала в турнира за купата на Футболната асоциация на Англия. "Червените дяволи" победиха драматично Брайтън със 7:6 след изпълнение на дузпи. В дъждовната вечер на "Уембли" двата отбора завършиха наравно 0:0 в редовното време и продълженията. В спора за титлата Юнайтед ще спори с градския съперник Манчестър Сити на 3 юни.

Соли Марч пропусна седмата и оказала се решителна дузпа от състава на "чайките", а веднага след него Виктор Линдельоф сложи точка на двубоя, който предложи немалко емоции за публиката в Лондон.

Давид де Хеа се прояви отлично на три пъти на вратата на Юнайтед, спасявайки голови удари на Алексис Макалистър, Хулио Енсисо и Кауро Митома. Брайтън имаше само едно поражение в последните си девет двубоя от всички турнири, но пропусна да поведе и чрез Дани Уелбек, който стреля с глава над вратата В 57-ата минута.

В края на допълнителните 30 минути Маркъс Рашфорд шутира опасно, но стражът Роберт Санчес се намеси решително и изби в ъглов удар.

При дузпите всичките седем футболисти на "червените дяволи" бяха точни и не оставиха шансове за стража на Брайтън. При седмото изпълнение за Брайтън Марч не улучи вратата, а след него Виктор Линдельов не сгреши и прати Юнайтед на финал. 

Манчестър Юнайтед, който е 12-кратен носител на отличието, ще играе на финал в най-стария футболен турнир в света за рекорден 21-ви път. 

Брайтън загуби трети пореден мач, в който достига до изпълнение на 11-метрови наказателни удари.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени