Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Без победител на Черно море - ЦСКА 1948 след два отменени гола

Срещата между отборите на Черно море и ЦСКА 1948 във Варна завърши 0:0

Отборите на Черно море и ЦСКА 1948 не се победиха и завършиха при нулево равенство на стадион „Тича“ във Варна в мач от 28-ия кръг на първа футболна лига. Домакините на два пъти пратиха топката в мрежата на Даниел Наумов, но и двата гола не бяха зачетени.

В 38-ата минута Валентин Железов не призна гол на Едгар Пашеко след корнер, тъй като Исмаил Иса бе извършил нарушение срещу Даниел Наумов. В 57-ата минута ново попадение не домакините не бе зачетено заради фал на Мазир Сула срещи Педриньо.

След равенството Черно море е на пето място с актив от 49 точки, а ЦСКА 1948 е трети с 58. Между тях е Левски с 51. В следващия кръг варненци гостуват на Арда Кърджали на 3 май от 18:15ч. Столичани остават във Варна за визита на Спартак, също на 3 май, от 16:00ч.

ЦСКА 1948 първи стигна до интересна ситуация. В осмата минута Елитон насочи дълъг пас към Георги Русев, който засече с глава, но много слабо и право в ръцете на Иван Дюлгеров.
Три минути по-късно Алекс Фернандес пусна към Мазир Сула, който нанесе удар към близкия десен ъгъл, но бе неточен.

В 17-ата минута се стигна до най-доброто положение от началото на мача. Педриньо центрира прецизно към Октавио от ъглов удар, а полузащитникът нанесе добър удар с глава, който Иван Дюлгеров отрази с левия си крак.

Шест минути по-късно Педриньо проби отлично отляво и пробва късмета си от около 25 метра, но ударът му бе слаб и Дюлгеров безпроблемно улови.

В 38-ата минута Валентин Железов не призна попадение на Черно море. При изпълнение на корнер Дани Наумов, след което Живко Атанасов стреля в гредата, а Едгар Пашеко прати топката в опразнената врата, но бе отсъдено нарушение на Исмаил Иса срещу Наумов.

В 45-ата минута Георги Русев стреля от далечно разстояние, стигна се до рикошет, който доведе до корнер.

Първият точен удар за Черно море дойде в 47-ата минута. Лазар Марин изчисти неубедително, топката падна на крака на Едгар Пашеко, който стреля от движение, но слабо и право в ръцете на Даниел Наумов.

ЦСКА отговори с два точни удара в рамките на секунди. Първо Светослав Диков проби и нанесе удар по диагонал към долния десен ъгъл, който Дюлгеров улови в 50-ата минута. Малко по-късно Георги Русев стреля опасно с глава, вратарят на домакините изби, но се оказа, че полузащитникът е бил в засада и дори да бе вкарал, попадението нямаше да бъде зачетено.В 56-ата минута Васил Панайотов проби отдясно, пусна пас към точката за дузпата, Влатко Дробаров отигра към Исмаил Иса, който опита акробатичен удар със задна ножица, но късметът не бе на негова страна.

Две минути след това Черно море все пак поведе с 1:0. Алекс Фернандес нанесе мощен удар, който бе блокиран, топката стигна до Мазир Сула, който технично с пета върна за Фернандес, а той отново стреля и с помощта на рикошет в крака на Елитон топката влезе във вратата на Даниел Наумов. ВАР отново се намеси и не призна гола заради нарушение на Сула срещу Педриньо.
В 65-ата минута последователни удари на Васил Панайотов и Алекс Фернандес бяха блокирани, а шест по-късно от трудна позиция Лазар Марин стреля с глава, но в аут.

В 76-ата минута Атанас Илиев с добро първо докосване елиминира Елитон, след което нанесе силен удар с левия крак към близкия ъгъл, но Даниел Наумов се справи и изби в корнер.
Пред Илиев се откри нова прекрасна възможност в 78-ата минута, когато се измъкна от Елитон и стреля от отлична позиция, но бе неточен.

В 84-ата минута Александър Василев центрира към Матеус Машадо, който засече с глава, но в аут.

Черно море организира още няколко опасни нападения до края на двубоя, но гол във вратата на Даниел Наумов така и не падна.

По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна