Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кремъл уволни "касапина от Мариупол"

Генерал Михаил Мизинцев
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Кремъл уволни началника на военната си логистика след само осем месеца работа на фона на продължаващите проблеми с доставките преди очакваната контраофанзива от страна на Украйна.

Генерал-полковник Михаил Мизинцев, наречен "касапинът от Мариупол" заради тежката си тактика при обсадата на града, ще бъде заменен от генерал-полковник Алексей Кузменков, заместник-директор на националната гвардия на Русия, предаде "Вашингтон таймс".

Британски официални лица заявиха, че уволнението на генерал Мизинцев подчертава как логистичните проблеми остават в основата на трудната кампания на Русия в Украйна.

"Русия не разполага с достатъчно боеприпаси, за да постигне успех в настъплението. Недостигът на боеприпаси води до вътрешни разногласия, най-вече между Министерството на отбраната на Русия и силите на "Вагнер", заявиха представители на британското военно разузнаване.

По време на конферентен разговор с ръководството на армията в понеделник руският министър на отбраната Сергей Шойгу заяви, че операциите в Украйна зависят от "своевременното попълване на запасите от оръжия военна техника". (БГНЕС)

По публикацията работи: Георги Даскалов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна