Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Швьонтек на полуфинал след 69 минути игра

Ига Швьонтек
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Водачката в световната ранглистата Ига Швьонтек от Полша се класира за първи път на полуфинал на турнира по тенис в Мадрид от най-високата категория WTA 1000.

Първата в схемата победи без особени проблеми хърватката Петра Мартич с 6:0, 6:3. Полякинята започна много мощно срещу Мартич, която отстрани преди това номер 11 в схемата и шампионка от "Ролан Гарос" Барбора Крайчикова. И само след 69 минути водачката в ранглистата вече беше на полуфинал.

Нейната съперничка в предпоследния етап преди финала ще бъде Вероника Кудерметова. 24-годишната рускиня Кудерметова, номер 12 в схемата, малко изненадващо елиминира миналогодишната финалистка и номер 3 Джесика Пегула (САЩ) с 6:4, 0:6, 6:4 за 2 часа и 5 минути.

"Харесва ми, че играя по-добре и по-добре от ден на ден. Това е страхотно, защото не очаквах в началото на турнира, че ще бъде възможно. Но аз работих спокойно и ето, това усещане днес се появи", заяви Швьонтек, която има вече две победи от два мача срещу Мартич. 

Първият сет продължи само 27 минути, а във втория полякинята се нуждаеше само от един пробив. И тя го направи за 4:2 от първи опит, след което взе следващите си две подавания без особени проблеми.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна