Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Везенков: Пътуването ни продължава

Треньорът на Сакраменто впечатлен от българското крило на Олимпиакос

Александър Везенков ликува след поредната си точна стрелба.
Снимка: Olympiacos BC

Спортист номер 1 на България за 2022 година Александър Везенков не скри радостта си след класирането на своя Олимпиакос за Финалната четворка на Евролигата по баскетбол за мъже. "Много съм щастлив и горд с всички момчета в отбора", заяви българският национал пред гръцката телевизия Novasports след победата над Фенербахче в петия мач от четвъртфиналната серия между двата тима.

"Пътуването обаче не приключва до тук, а продължава. Плейофите винаги носят различно чувство. Тактиката на Фенербахче беше насочена към умовете ни. Спряхме да правим това, което правихме добре цяла година. Но знаехме, че в петия мач ще покажем здрава защита и то пред нашата публика, така че успяхме. Серията беше много тежка. Забравихме някои неща, но вижте кой играе във Фенербахче и кой е техният треньор. Трудно беше да им се противопоставим, така че поздравления за всички в нашия тим. В Каунас ще дадем 100 процента от себе си", увери още Везенков.

Изявите на българина бяха наблюдавани на живо и от старши треньора на Сакраменто Кингс Майк Браун, който пристигна в Гърция от САЩ. "Атмосферата беше страхотна. Направих снимки и видеозаписи, за да покажа на синовете си и приятелите си, защото няма как да разберат, ако не го преживеят. Олимпиакос играе добър баскетбол, всички са въвлечени в играта. Защитата на противниковите играчи срещу Везенков направи ситуацията трудна за него. Той има отлична стрелба, твърд е и се бори за всяка топка. Харесва ни стрелбата му от далечна дистанция. Бърз е може да бъде ефективен в НБА на високо ниво. Безстрашен е и това много ми харесва", коментира Браун. Именно Кингс държат правата на Александър Везенков в Асоциацията.

"Искаме сезонът първо да приключи и тогава ще говорим с него. Много се развълнувани за него след като придобихме правата му през лятото. Важно е, че толкова хора от отбора дойдоха, за да го гледат на живо. За нас е приоритет, но ще видим какво ще се случи в края на сезона", обясни специалистът пред гръцките медии.
По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна