Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Втори Фестивал на португалското и бразилското кино

Тази вечер, от 18.00 часа, в кино „Одеон“ ще бъде дадено началото на Втория Фестивал на португалското и бразилското кино. Той се организира от посолствата на Португалия и Бразилия, заедно с Португалския културен център „Камойш – София“, по повод Световния ден на португалския език.

В програмата са включени шест филма. Откриването е с лентата "Нестор" на режисьора Жоао Гонсалес. Той ще бъде представен с още един филм - „The Voyager“ от 2017 г., а прожекцията ще се състои на 12 май.

„Този фестивал на португалското и бразилското кино има за цел да покаже най-доброто и най-съвременното, но и не само, от португалското и бразилското кино. Решихме днес да започнем с нещо интересно като открием фестивала с кратка анимация – късометражен филм на режисьора Жоао Гонсалес. Тази година се честват 100 години от португалската анимация“, каза пред Радио София директорът на Португалския културен център „Камойш – София“ - Анаиза Гордино.

Любителите на Португалия и Бразилия могат да видят още „Мама знае най-добре“ (2016) от Нуно Роша на 10 май, „Милост“ (2019) от Клаудио Асис – на 11 май. На 12 май ще бъде представен филма „The Lion of Estrela“ (1947) от Артур Дуарте.

Second mother“ (2015) от Анна Муйлаерт ще закрие фестивала на 13 май.

Подробности можете да чуете в звуковия файл.

Превод: Зорница Стойкова


По публикацията работи: Полина Начева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!