Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Франция ще приеме Ирландия на "Парк де Пренс"

Килиан Мбапе ще играе на клубния си отбор и за националния отбор.
Снимка: БГНЕС

Националният отбор на Франция по футбол ще приема тима на Ирландия в европейска квалификация на 7 септември на стадион "Парк де Пренс" в Париж, съобщи агенция "Франс прес".

"Петлите" играят домакинските си мачове обикновено на "Стад де Франс", но по същото време стадионът ще бъде ангажиран за Световното първенство по ръгби. Световният вицешампион Франция ще изиграе само един мач на "Стад де Франс" през годината и това ще бъде квалификацията с Гибралтар на 18 ноември. След това стадионът ще затвори заради ремонт преди Олимпийските игри през следващото лято.

За последно "Парк де Пренс" прие мач на тима на Дидие Дешан през ноември 2021 година срещу Казахстан (8:0), като това бе квалификационна среща за Световното първенство през 2022 година.

Освен в Париж, още пет френски града ще бъдат домакини на мачове на националния отбор. Лил ще бъде домакин за приятелски мач на 17 октомври, Лион и Марсилия ще приемат през март 2024 година приятелски мач и среща от баражите за Евро 2024, а след това Бордо и Мец ще бъдат домакини на приятелски срещи.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна