Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тодор Михалев на финал в СК по модерен петобой

Тодор Михалев направи отлично бягане.
Снимка: БФМП

Тодор Михалев се класира за финала на Световната купа по модерен петобой в София и затвърди успешното представяне до момента българският национален отбор на първенството, на което страната е домакин.

На спортен комплекс "Дианабад" Михалев спечели полуфиналната серия и получи право да участва в заключителния етап от надпреварата. Българският петобоец стартира от първата позиция след като беше временен лидер след първите две дисциплини - фехтовка и плуване. Отлични четири стрелби и също толкова добро бягане на 5 х 600 метра му отредиха заслужено първото място и класиране за големия финал утре. 

Другият ни българин Денис Колев не успя да прескочи полуфиналите, но въпреки това остави отлични впечатления с представянето си. Както е известно, вчера също до полуфиналите при жените достигна Ралица Митева.

В събота от 16:00 часа е участието на Тодор Михалев на финал при мъжете. Световната купа в София е квалификация за Олимпиадата в Париж през 2024 година. В битката за отличията ще спорят 18 състезатели.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна