Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гласовете на радиото: Балерина зад пулта на БНР – Радио Кърджали

Маргарита Мандражиева работи от 2019 г. в БНР – Радио Кърджали. Тя се явява на конкурс за звукорежисьори и го печели, при наличието на сериозна конкуренция.

Преди да започне в обществената медия е работила като балерина и хореограф в Драматичен театър "Димитър Димов" в Кърджали, след това в Държавният музикално-драматичен театър "Кадрие Лятифова", а след обединението на двете институции се развива в Театрално – музикален център Кърджали.

Завършила е курсове по уеб дизайн, занимава се професионално и с фотография. В момента се дипломира в Югозападният университет "Неофит Рилски" в Благоевград със специалност "Електронни технологии в музиката".

Освен звукорежисьор в БНР – Радио Кърджали, тя е автор и водещ на музикалното предаване "Ноти в сатен", което се излъчва всеки вторник и неделя в ефира на радиостанцията.

Въпреки натоварената си програма Маргарита Мандражиева води курсове по балет в единствената детска градина с музикална насоченост в областта. Продължава контактите си с балетния състав и участва в постановки на Драматичния театър в областния град.



По публикацията работи: Екип на БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!