Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Швьонтек и Рибакина продължават в Рим

Елена Рибакина
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Водачката в световната ранглиста на тенисистките Ига Швьонтек се класира за четвъртия кръг на турнира по тенис на клей в Рим от WТА 1000.

Полякинята се справи с 6:2, 6:0 с украинката Леся Цуренко за само 77 минути игра, като успя да спечели 12 поредни гейма във втори пореден мач. Изненадващо Цуренко откри двубоя с пробив, а след това взе и първото си подаване, за да поведе с 2:0. До края на мача обаче украинката не спечели нито един гейм повече, като така Швьонтек вече има три спечелени сета на нула в общо четири изиграни на турнира в италианската столица.

В следващия кръг двукратната шампионка на "Ролан Гарос" ще играе с първатката Дона Векич, победила Людмила Самсонова от Русия с 2:6, 7:6(5), 6:2..

Към осминафиналите в Рим продължава и поставената под номер 7 Елена Рибакина. Националката на Казахстан водеше с 4:3 гейма срещу Анна Калинская, когато рускинята се отказа заради травма.

В следващия кръг Рибакина ще има за съперничка чехкинята Маркета Вондроушова, която победи със 7:5, 6:3 поставената под номер 9 Мария Сакари от Гърция.

В сблъсък между две бивши шампионки от "Ролан Гарос" латвийката Елена Остапенко пречупи чехкинята Барбора Крейчикова със 7:6(2), 6:0. Крейчикова водеше с 5:1 гейма в първия сет, но не успя да постигне нищо с преднината си и в крайна сметка допусна загуба.

За място на четвъртфиналите Остапенко ще играе с рускинята Дария Касаткина, която се наложи със 7:5, 4:6, 7:6(2) над Юлия Грабер от Австрия.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна