Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сан Антонио ще избира първи в драфта на НБА

Виктор Уембаняма хочти сигурно ще бъде изборът на Спърс.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Сан Антонио Спърс спечели лотарията за драфта в Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада (НБА). Специалистите очакват почти единодушно Спърс да използват първия избор през юни за 19-годишната френска сензация Виктор Уембаняма.

За Сан Антонио не е новост да избира бъдеща голяма звезда под номер 1. През 1987 Спърс взеха Дейвид Робинсън, а десетилетие по-късно отборът драфтна Тим Дънкан.

"За мен драфтът ще бъде вечер, която ще помня до края на живота ми. Целта ми е да спечеля пръстен (титла в НБА) възможно най-бързо. Нямам търпение да се срещна с феновете на отбора, който ще ме избере през юни", заяви французинът от Париж в интервю за ESPN.

Уембаняма в висок над 218 сантиметра и според драфт специалисти той е най-голямата изгряваща звезда от Леброн Джеймс насам. Краля бе избран от Кливланд Кавалиърс под номер 1 през 2003. 

"За малко да припадна, много съм щастлив. Феновете и целият Сан Антонио са супер екзалтирани", заяви генералният директор на отбора Питър Джей Холт в интервю за ESPN.

Уембеняма изигра последния си мач от редовния сезон на френското първенство във вторник и вкара 22 точки за Метс 92 (Булон-Левалоа) при победа с 93:85 срещу Париж Баскетбол. Той отбеляза 14 точки в последната четвъртина.

Шарлът Хорнетс ще избира под номер 2 в драфта, следван от Портланд Трейл Блейзърс и Хюстън Рокетс. Детройт Пистънс беше третият отбор с 14% шанс за първото място, но вместо това ще избира пети.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна