Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Демерджиев предлага намаляване на скоростта по магистралите

Снимка: БГНЕС

„МВР работи, за да предложи варианти за решаване на проблема с престъпленията по пътищата. Предлагаме изменения в Наказателния кодекс и в Закона за движение по пътищата. Трябва по-строги санкции за лицата, които извършват системно нарушения“. Това заяви служебният вътрешен министър Иван Демерджиев по време на изслушване в правната комисия в Народното събрание.

„Предлагаме повторният отказ за тест за установяване на алкохол в кръвта да бъде нарушение. Трябва да има законодателни промени, част от които са: Максималната скорост на автомагистралата да бъде намалена, да се предвиди възможност при водач, който е придобил току що шофьорска книжка, да шофира с наблюдател за определен период от време“, каза още Иван Демерджиев.

По отношение на домашното насилие Демерджиев предлага да се въведе забрана на насилника да осъществява контакт с жертвата, да се създадат програми за подпомагане на хора, които са били жертви на домашно насилие, като такава помощ може да се оказва и на деца.

„Предлагаме да се създаде и Национален регистър за случаите на домашно насилие на територията на страната“, каза още служебният вътрешен министър Иван Демерджиев.

По публикацията работи: Георги Даскалов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна