Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Курортът "Св. Св. Константин и Елена" навърши 115 години

Снимка: Св. Св. Константин и Елена

Първият морски курортен комплекс в България "Св. Св. Константин и Елена" отбелязва 115 години от създаването си. Той съчетава лечебните минерални води със силата на морето и морския климат. Как се използват тези природни ресурси и богатства днес в полза на обществото разказа с Любомир Стамболийски от К.К. "Св. Св. Константин и Елена".
      

По думите му това е едно от малкото места по света с разположение в близост до морето и с наличие на минерални извори. Това помага изключително много за развитието на медицински СПА и ваканционен туризъм, както и различни сегменти на конферентен и кулинарен туризъм. Отварянето на нови обекти спомага за превръщането на курорта в целогодишна дестинация.


"С радост мога да ви съобщя, че очакваме един доста силен летен сезон, надминавайки нивата от предпандемичния период. Курортът "Св. Св. Константин и Елена" винаги е бил много популярен традиционно сред българските туристи, но това лято очакваме посетители от Румъния, Германия, Чехия, Полша и дори от Израел", коментира Стамболийски.

Той посочи, че привличането на българските туристи е въз основа на предлагането на медицински СПА туризъм, който става все по-популярен и все по-голям брой хотели работят целогодишно.

"През цялата 2022-2023 г. ние честваме тези 115 години с много богат събитиен календар, като в периода 19-21 май ще се проведе поредица от концерти, улица на готвачите, кулинарни преживявания, анимация и занимания за малки и големи. На 21 май ще бъде даден и официалният старт на туристическия сезон "Лято 2023" от министъра на туризма, като цялата ни програма е с подкрепата на Община "Варна" и Министерството на туризма.

Подробности можете да чуете в разговора на Катя Василева с Любомир Стамболийски.

По публикацията работи: Никола Стоянов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени