Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Форум на комуникационната индустрия в България - ФАРА с 23-о издание

Снимка: Радио София

Предстои двадесет и третото издание на най-големия и престижен форум на комуникационната индустрия в България – ФАРА’23. Той се организира от Българската асоциация на комуникационните агенции (БАКА) и ще се проведе от 8 до 10 юни в Бургас, в пространството на Международен конгресен център Бургас. Емилия Стефанова - зам. председател на БАКА разказа подробности в ефира на Радио София. По думите й подготовката за всеки конкурс е сериозна, а това, което е интересното е, че тази година има две нови категории.

Тя сподели, че:

"Категорията "Положителна промяна" е продиктувана в следствие на стандартите на световните фестивали, както и от желанието ни да можем да дадем именно конкретно място на кампании, които са се насочили към позитивния имидж на организациите, за обществено социални каузи водени от брандове, и да има къде да намерят своето място за оценка. И да не се състезават, както беше досега, директно с кампании водени от неправителствени организации".


"Със сигурност ФАРА е лакмус за промените, които настъпват в света, в който живеем, във всякакъв аспект", допълни Стефанова.

Тя посочи, че тази година във ФАРА има две нови неща. Първо - стъпка за преминаване от фестивал, който е фокусиран върху рекламни кампании, до фестивал, който е фокусиран върху комуникационни кампании, а второто нещо е свързано с темата за изкуствения интелект и навлизането му в творческия бизнес. Отделно ще бъде разгледана и темата за ефекта на изкуствения интелект върху журналистиката. В програмата ще участват различни лектори, а журито ще включва експерти и професионалисти. Част от имената са: Явор Гърдев, Константин Вълков и Елица Иванова, както и представители на големи компании.

Подробности можете да чуете в звуковия файл.

По публикацията работи: Никола Стоянов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна