Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Последният Harley-Davidson на Елвис отива на търг

Мотоциклетът преди предишната му продажба през 2019-а от Kruse GWS Auctions
Снимка: Kruse GWS Auctions

Кралят на рокендрола Eлвис Пресли винаги е бил любител на автомобилите и на мотоциклетите. Колекцията му е включвала и изключително рядък Harley-Davidson FLH от 1976 г., който е готов да отиде при нов собственик, съобщи MotorcycleSports.

Мотоциклетът ще бъде продаден на юбилейно събитие по повод 30 годишнината на аукционната къща Mecum Auctions, което се провежда в Индианаполис от 12 до 20 май.

Въпросният FLH е един от редките модели, произведени в чест на 200-годишнината от основаването на САЩ. Оборудван е със специална боя и много елементи, които го правят уникален. Налице е и факторът ексклузивност: този конкретен екземпляр е произведен само в 750 бройки. Черешката на тортата - този Harley е принадлежал на Елвис и е купен година преди смъртта му през 1977 г. Самият Елвис е шофирал мотоциклета си 126 мили. 

След смъртта на Елвис мотоциклетът е закупен и впоследствие е изложен в два американски хотела с рекламна цел и до днес. Сегашният собственик е решил да го обяви за продажба. Мотоциклетът е шофиран само 2 000 мили. Новият собственик обаче ще трябва да извади доста пари, защото последният Harley на Елвис Пресли достигна непосилна сума: 800 000 щатски долара.


По публикацията работи: Венцислав Василев

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна