Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изпратиха с почести в САЩ наша баскетболистка

Изпращането на Янина Тодорова.
Снимка: Fresno State

Българската баскетболистка от универтитета Фресно Стейт Янина Тодорова официално приключи колежанската си кариера в САЩ. Тодорова бе изпратена с почести от ръководството на програмата, с цветя и плакет, съобщиха от Българската федерация по баскетбол.

"Дойде най-накрая и това време. Ето ме пет години по-късно. Американското ми баскетболно пътуване стигна своя край. Благодарна съм на всичките си треньори, с които работих, на съотборничките си, спонсорите си, феновете, преподавателите и приятелите. Фресно Стейт и Одеса Колидж винаги ще имат специално място в сърцето ми. Нямаше да стигна до тук без вас. Всяка година поставяше все по-високи цели пред мен и повишаваше моята устойчивост. През възходите и спадовете продължих да трупам житейски спомени и уроци. Благодарна съм за цялата ваша любов и за подкрепата, която получих. Няма да спра да играя и да губя страстта и хъса си. Като погледна назад, не бих променила нищо. Не бих заменила тази възможност за нищо, защото знам, че сега съм още повече себе си", написа в социалната мрежа Янина Тодорова.

Тя е шампионка за девойки до 20-годишна възраст в Дивизия Б с националния отбор на България. В последната си година в САЩ родената във Велико Търново баскетболистка записа 14 мача, от които в 12 бе титуляр, със средно 5.8 точки и 1.9 борби на мач, а също 1.7 отнети топки на мач. Предната година Тодорова игра в 19 мача.

За времето си в Одеса Джуниър Колидж българката два пъти попадна в Идеалния отбор на региона си, като бележи по 10.7 точки на мач с 44.3 процента успеваемост.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени