Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Томас Бах валидира марка за 100 години БОК и посети НСА

Моментът на валидирането на пощенската марка.
Снимка: БТА

Президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах бе част от официалните лица, които валидираха днес пощенска марка за 100-годишнината на Българския олимпийски комитет. 

В Музея на съобщенията бяха още председателят на БОК Стефка Костадинова, зам.-министърът на транспорта и съобщенията Красимир Папукчийски, главният изпълнителен директор на Български пощи Филип Алексиев, председателят на съюза на филателистите Спас Панчев, президентът на Асоциацията на Европейските олимпийски комитети (ЕОС), член на МОК и председател на Гръцкия 
олимпийски комитет Спирос Капралос, генералният секретар на ЕОС Рафаеле Паньоци, президентът на Световната федерация по борба и член на Изпълкома на МОК Ненад Лалович, генералният секретар на БОК Белчо Горанов и други. 

Първият плик след валидирането бе връчен от Стефка Костадинова на Томас Бах, той получи и първата карнетка като подарък за Олимпийския музей в Лозана. От своя страна германецът подари плакет със стилизирани олимпийски кръгове.

В рамките на визитата си Томас Бах взе участие в тържествена церемония в Образователния и олимпийски център на Национална спортна академия. 

Като носител на почетното звание „Доктор хонорис кауза“ на Академията г-н Бах емоционално възкликна: „Щастлив съм да се завърна в моя университет!"

Проф. Инзов връчва на Бах златната значка на НСА.

Той отправи сърдечни пожелания за успех към академичната общност на НСА и отличи ректора проф. Николай Изов с почетна награда на МОК. 

За принос в развитието на спорта, олимпийските ценности и за популяризиране на Национална спортна академия ректорът връчи на г-н Томас Бах най-високото отличие на НСА – златна значка. 



По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна