Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

платена публикация
Топ експерти в разговор за трансформациите на дигиталната журналистика

Разговорът за променящата се среда и предизвикателствата пред съвременните медии ще очертае последните трендове в издателския бизнес, добрите практики и работещите модели.

На 30 май конференцията 25 ONLINE събира водещи международни и български експерти в медиите и технологиите, анализатори на аудитория и бизнес, за да търси отговор на тези и още много въпроси, които стоят пред издателите, журналистите и потребителите.

Събитието има за цел да бъде споделен опит от всяка страна, свързана с дигиталните медии. Разговорът за променящата се среда и предизвикателствата пред съвременните медии ще очертае последните трендове в издателския бизнес, добрите практики и работещите модели.

Сред експертите, които ще имат думата от сцената на 25 ONLINE, са генералният директор на БТА Кирил Вълчев, Константин Камарас, съосновател и почетен председател на IAB Европа, световноизвестният независим анализатор Бенедикт Евънс, журналистът, анализатор и директор на лондонската компания AKAS Люба Късова, както и други утвърдени журналисти и издатели в българското уеб-пространство.

Традиционните модели трябва да бъдат преосмислени - това стана ясно след редицата изпитания, пред които беше изправена издателската индустрия в последните години. Пандемия, криза, дезинформация, нови дигитални предизвикателства - всичко това изисква нов подход, който медиите трябва да предприемат. Какъв е той?

Целта ни е конференцията 25 ONLINE за трансформациите в дигиталната журналистика да ни насочи към онези изводи, които ще изградят устойчиво настояще и успешно бъдеще в българската медийна среда, споделят организаторите от Dir.bg.

Всичко важно за форума можете да намерите на сайта на събитието.

Конференцията 25 ONLINE е посветена на 25-ата годишнина на Dir.bg,


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна