Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рок музиката обедини руснаци и украинци в Бургас

| обновено на 22.05.23 в 10:32

Любовта към рок музиката успя да събере руснаци и украинци в младежка банда, създадена в Бургас. Членовете на „Crystal Dust“ /Кристал дъст/ се намерили в социалните мрежи, споделиха трима от музикантите в групата – Екатерина Мологанова, Елена Середа и Артем Долгих. Младите хора изобщо не се притесняват да работят заедно, въпреки военния конфликт между техните държави, споделиха музикантите пред БНР – Бургас. 

"Всички сме тук вече от много години, Бургас ни обедини. Въпреки, че сега за жалост държавите ни са в конфронтация, хората в Бургас са дружелюбни и мили и няма как и ние да не сме. Музиката ни обедини. Вече сме започнали да работим над наши авторски песни и сега много репетираме за следващите ни концерти. Заредени сме с много ентусиазъм и искаме да ви поканим, за да споделим с вас нашата енергия", казаха музикантите.

„Crystal Dust“ са една от шестте рок групи, които се включват в първия “SCHOOL of ROCK  FEST” на 27 май, събота, от 17.00 часа, на Балюстрадата до КЦ „Морско казино“. Съорганизатори на събитието, заедно с общината е и БНР – Бургас.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна