Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С телефони по време на пълнолуние...

Стайко Мурджев за пръв път в България поставя „Перфектни непознати“ на Паоло Дженовезе

Снимка: Театър София

Успешната трагикомедия „Перфектни непознати“ на кинорежисьора Паоло Дженовезе по собствен сценарий от 2016 г. за пръв път ще бъде представена в театрален вариант пред българска публика.

Премиерата е на театър „София“ под режисурата на Стайко Мурджев, а (поради ремонт на сградата) пиесата ще се играе в театър „Сълза и смях“ на 25 май.

Сценограф е Никола Налбантов, номиниран за АСКЕЕР 2023. Музиката е на Петър Дундаков.

Сценарият ме привлече с острата модерност и сериозната актуалност на темите. Театърът е изкуство на тук и сега и дори да борави с текстове, написани преди 2000 години, трябва да бъде да намери начин да бъде съвременен и актуален. Темите, темите на нашето живеене, които съдържа този текст ме привлякоха към текста“, отбеляза пред БНР-Радио София режисьорът Стайко Мурджев.

Сюжетът е свързан със среща на приятели, които на вечеря се уговарят да бъдат открити и да показват съобщенията от телефоните си.

Постепенно се навлиза в драматичен контекст, в който телефоните се превръщат в кутията на Пандора на фона на лунното затъмнение…

В ролите на театралната сцена можем да видим Лилия Маравиля, Мартин Димитров, Елеонора Иванова, Неда Спасова, Алекс Иванова, Михаил Милчев, Мила Банчева, както и гост-актьора Пенко Господинов.

Следващото представление е на 2 юни отново в „Сълза и смях“. 

Чуйте разговора на Катя Василева.

По публикацията работи: Георги Нейков
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна