Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Звездите на световното кино продължават своя парад на фестивала в Кан

Франсоа-Хенри Пино и Селма Хайек на фестивала в кан 20 май 2023 г.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Звездите на световното кино продължават своя парад на фестивала в Кан, който днес представя като един от бисерите в програмата новия филм на американския режисьор Мартин Скорсезе.

Мартин Скорсезе, Робърт де Ниро и Леонардо ди Каприо: едно митично трио радва киноманите на фестивала в Кан. Имената на трите знаменитости са в общ афиш: на филма "Убийците на цветната Луна". С него американският режисьор се завръща на престижния фестивал след 37- годишно отсъствие, а близо 80-годишният Робърт де Ниро възражда спомени от далечната 1976 г., когато спечелва "Златната палма" именно за роля във филма на Скорсезе "Шофьор на такси". 

Новата лента по романа бестселър на Дейвид Гран, е първият уестърн в близо 60-годишното творчество на Скорсезе. Филмът разказва драматична и реална история за терора над индианското племе Осейдж след откриването на петрола по техните земи.

Предпремиерата на филма е извън състезанието за "Златната палма", за която тази година се борят 21 ленти. 

Фестивалът протича спокойно въпреки опитите на активисти еколози да пречат на трафика на частните самолети на знаменитостите на летището в Кан.   


По публикацията работи: Венцислав Василев

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна