Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пламен Константинов с първи мач след завръщането в националния

Националите ще играят днес срещу Нидерландия.
Снимка: БФВолейбол

Мъжкият национален отбор на България ще открие турнира в Кавалезе с двубой срещу Нидерландия. Двубоят започва в 22 ч.наше време и ще е повторен, макар и неофициален, дебют за треньора Пламен Константинов. Третият тим в надпреварата е световният шампион Италия, съобщиха от родната федерация.

Българите ще се изправят срещу „Скуадра адзура" в четвъртък отново в 22 ч. Билетите за турнира са по 12 евро за възрастни и по 6 евро за деца. Мачовете са подготовка на отборите за старта на Лигата на нациите. 

Пламен Константинов не може да разчита на Цветан Соколов, Мартин Атанасов и Александър Николов. Те получиха по-дълга почивка заради клубните им първенства. Соколов помоли треньорския щаб да го освободи от Лигата на нациите. Капитанът на националите иска да си почине, за да е на 100 процента готов за европейското първенство и олимпийските квалификации.

 Съставът на България за двубоите в Кавалезе:

 Георги Братоев, Георги Сеганов, Делчо Раев, Димитър Димитров, Денис Карягин, Аспарух Аспарухов, Николай Пенчев, Светослав Иванов, Алекс Грозданов, Светослав Гоцев, Николай Колев, Стефан Чавдаров, Мартин Божилов и Симеон Добрев.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!