Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Карлос Насар отрече да има конфликт с Иван Иванов

Карлос Насар (вдясно) и Иван Иванов с наградите си.
Снимка: БГНЕС

Няма конфликт между мен и Иван Иванов. Това изясни днес европейският шампион и световен рекордьор от Ереван Карлос Насар, който заедно със старши треньора на националния отбор по вдигане на тежести бяха наградени съответно за Спортист и Треньор на месец април в традиционната анкета на Пресклуб България, предаде БГНЕС. 

Насар спечели европейската титла в категория до 89 кг с два световни рекорда при мъжете – в изтласкването 221 кг и в двубоя с 395 кг. Неговото представяне в арменската столица му спечели и званието за Най-добър щангист на шампионата.

Родният талант говори за лечението си, като разкри, че то върви засега много добре и че след пет месеца, при добро възстановяване, ще може отново да вдига тежести. „Лечението върви засега много добре, но тепърва започва. Трябва да съм внимателен, докато не се възстановя напълно. Последните прогнози на медиците са, че мога да дам отново максимални резултати след пет месеца. Но всичко зависи от мен и от това как ще се справя с възстановяването, защото представата за тренировки ще бъде вече коренно различна“, започна той.

Иванов добави по темата: „Ситуацията ще се изясни след сваляне на гипса. Когато го свали, тогава ще видим за какво иде реч. Ще започне рехабилитация с плуване и постепенно натоварване. Трябва да бъде много внимателен, защото ахилесът е много деликатно място. Той поема цялата тежест на тялото“, каза наставникът на националите, като говори и за заседанието на Управителния съвет, на което потвърди, че са изяснени цифрите, които се дължат към Министерството на младежта и спорта и частниците. „На Управителния съвет почти на 100% се изясниха цифрите, които се дължат. Планът за изплащане към министерство и частниците – относно подготовката, отиваме на място, което ще бъде следващият лагер, от 4 юни, и естествено ще обърнем внимание на по-младите състезатели, на които им предстои европейско в Молдова и Румъния. Ще се обърне внимание на тези, които имат шанс за квоти. Лагерът ще бъде на Нови Извор“, поясни Иванов относно лагера на 4 юни.

Насар разсея всякакви спекулации относно разрив във взаимоотношенията му със старши треньора. „Не е имало личен конфликт, просто аз предпочитам да си тренирам с личния треньор, както е било досега. Имам си мое мнение къде да тренирам, няма конфликт, не сме скарани с Иван Иванов“, сподели той, а самият Иванов заяви: „Специално при Карлос, подходът към него, той никога не е стоял в лагерна обстановка повече от 30-40 дни. Аз на всички се опитвам да обясня, че е малко по-различен от останалите състезатели. Той е огромен талант, който действително постига начертаните цели“.

„Съветвам се с националните треньори. За да върви спортът, трябва да има разбиране. Трябва да работим заедно, както сме го правили досега, и както ще го правим и в бъдеще, резултатите са налице. Не мисля, че има някой, който е против това нещо, и че е негова работа“, допълни Насар, а Иванов подчерта: „Спортът е индивидуален. Той е голям талант, постига малко по-лесно нещата. При други трябва повече работа. Той е много грамотен технически, докато при други не е така, компенсира се с повече труд. Карлос от 12-годишен е в националния отбор, така че нещата са подредени“.

Европейският ни шампион от Ереван призна, че може и да не се яви за кантар на Световното първенство в Рияд през септември. „Може и да не се явя за кантар на Световното, ще преценим кое е най-добро за моето здраве“.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!