Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

платена публикация
Остават броени дни до края на регистрацията в конкурса за стартъп идеи на студенти “Академия за иновации”

Последен шанс за регистрация в десетото издание на най-голeмия конкурс за студентски предприемачески идеи в България - Академия за иновации 2023, организиран от агенцията за иновации Innovation Starter.

Над 50 отбора ще се борят да бъдат допуснати на финала на съзтезанието на 2 и 3 юни в София Тех Парк. Всеки отбор студенти, който е регистриран в конкурса работи с ментор, а менторите решават кой е в достатъчно напреднала фаза и отговаря на критериите на журито, за да премине нататък. Независимо, дали сте в отбор студенти или не, лекциите в първия ден са безплатни и достъпни за студенти от цялата страна и без регистрация в конкурса. Повече за програмата на събитието ТУК.

На 2 юни зала The Venue, в сгр. Инкубатор на София Тех Парк ще се превърне в кошер от жужащи млади идеи и лекции по предприемачество. След официалното откриване на събитието в 10:00 ч. студентите ще могат да чуят експерти като Веско Колев (iCanpreneur), Валерия Кардашевска (НАТФИЗ), Елена Николова (CEO Angels Club), Христина Каспарян (БСК) и др., които ще ги въведат в тайните на структурираното практикуване на предприемачеството, сценичната реч, устойчивия бизнес и иновациите.

А на втория ден, на 3 юни, от 13:00 ч. започва най-вълнуващата част от конкурса - представяне на живо на идеите, класирани на финал. Вълнението е винаги огромно, а журито - справедливо.

Най-добрият проект през 2023 гще бъде определен от 20 представители на академично и бизнес жури и ще получи финансиране за реализацията на идеята си. Общият награден фонд, който ще бъде разпределен през тази година е в размер на 40 хил. лева, като партньори на организаторите предоставят и допълнителни предметни и образователни награди.

Първите три отбора получават и най-желаната награда – посещение на Европейските институции в Брюксел, осигурено от Представителството на Европейската комисия в България.

Основни институционални партньори на Академия за иновации са: Представителството на Европейската комисия в БългарияЕвропейска инвестиционна банка, Българска фондова борса, ИАНМПС и др.

Проектът се организира в партньорство с 15 български университета.

Повече за събитието можете да научите наwww.innovationacademy.bg

За допълнитена информация: office@innovationstarter.bg

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна