Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Финалистът Рууд не отписва шансовете си в Париж

Каспер Рууд са надява да има още радостни моменти в Париж.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Финалистът от последното издание на Откритото първенство на Франция по тенис Каспер Рууд не се смята за голям фаворит тази година, но и не отписва шансовете си за успех в Париж.

Мисля, че очевидно Новак Джокович и Карлос Алкарас в горната част на схемата са най-големите имена и може би най-големите фаворити да достигнат до полуфиналите. Но и Циципас е там. Нека да не забравяме за него. Той беше на финал тук преди", започна норвежецът на пресконференцията си. 

"В долната част на жребия очевидно Медведев, като втори поставен, е с най-големи шансове. Той играе страхотно тази година,  честно казано, показвайки, че може да играе добре и на твърди кортове и на клей. Със сигурност Холгер Руне е голяма заплаха. Играе много безстрашно. Самият аз, ако играя добре, мога да стигна доста далече в турнира", добави Рууд.

Той коментира и отсъствието на Рафаел Надал, от когото загуби в спора за титлата миналата година и разкри, че той го е вдъхновил да стане тенисист.

наете ли, миналата година аз отстъпих на Рафа, но ако не беше той на финала, можех да загубя от някого друг. Малко ми е тъжно, честно. Искам да кажа, че моят най-ранен спомен за гледане на тенис е как Надал печели първия си "Ролан Гарос". Тогава бях на шест години и си казах, че искам да играя тенис и да ме дават и мен по телевизията", заяви още Каспер.

В първия кръг на основната схема той ще играе във вторник срещу шведа Елиас Юмер.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!