Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Катастрофа на туристически автобус на "Тракия", 14 души са пострадали

Снимка: Даниела Костадинова

Около 17:17 ч. днес е получено съобщение за самостоятелен пътен инцидент с туристически автобус, осъществен в района на км 356 от автомагистрала "Тракия" в посока Бургас, при който вероятно поради заспиване на 45-годишния водач, автобусът първоначално се блъска в билборд, а после се обръща в крайпътната канавка.


С него се придвижвали 17 пътника, връщащи се от екскурзия във Виена. По последни данни са пострадали 14 души.

Една жена е настанена за лечение в Университетската болница "Дева Мария“, а други 13 от пострадалите се намират в областната болница, каза директорът на здравното заведение д-р Бойко Миразчийски.

Всички пострадали са в съзнание. Двама са в по-тежко състояние -  с черепно-мозъчна и гръдна травма. На жената, която е настанена в болница "Дева Мария", в момента правят изследване със скенер, след това ще има повече яснота какво е състоянието ѝ, уточниха от лечебното заведение.

Междувременно пред областната болница в Бургас дойдоха роднини на пострадалите, които са научили от своите близки за инцидента и чакат да чуят от лекарите в Спешния център официална информация. Те разказаха, че екскурзията до Будапеща и Виена  е била организирана от бургаска фирма, на 22 май групата е заминала,  

Водачът на автобуса е тестван за употреба на алкохол - пробата е била отрицателна.

Към момента за движение е затворена дясната пътна лента от автомагистралата.

По публикацията работиха: Георги Даскалов, Мария Йорданова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна