Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радостин Василев: Кирил Петков и Асен Василев мен не са ме заплашвали никога, не съм и подавал сигнали срещу тях

Снимка: БГНЕС

"След като направих пресконференцията, знаете, получих сериозни заплахи вече от много различни места, но те са обект на проверка".

Това заяви депутатът Радостин Василев в Народното събрание:

"Важно е да се каже, защото някой се опитва да злоупотребява, че Кирил Петков и Асен Василев мен не са ме заплашвали никога за нищо.

"Не съм подавал никакви сигнали срещу Асен Василев и Кирил Петков, защото няма за какво", допълни политикът.

За охраната си Василев обясни:

"В момента съм със служители на МВР, които са 24 часа с мен,  във връзка и с тези неща, за които явно има достатъчно данни".

Досъдебното производство е за принуда а не за заплахи, подчерта Василев

"Всичко останало е част от досъдебно производство, по което Районна прокуратура се е самосезирала. Имайте предвид, че аз дори - като пострадало лице се водя в досъдебното производство - не знам всички данни по него, все още. Важно е да не се правят спекулации".

Депутатът отказа да даде уточнения пред журналистите с думите: "Не мога да коментирам, защото по този начин ще попреча на разследването”.

Василев е категоричен, че ПП няма мандат от обществото за коалиция с ГЕРБ:

"Истината е, че това, което направих, мисля, че не го е правил никой български политик до момента и то предизвика всъщност не да хвърлим камъче в блатото, а направо да вкараме багер в блатото и да го изринем, за да видим какво е истинското лице на българската политическа класа. Направил съм го с всички рискове, които крие това нещо! Направих го с лицето си! Аз направих този запис. Не се срамувам по никакъв начин, защото чрез този запис българското общество става свидетели каква уйдурма в момента ГЕРБ и ПП се опитват да си направят. Разбрах, че в момента са дали някаква трибунка - щели да правят смяна на формата и някакви такива неща, за които българското общество не ги е пратило тук. "Продължаваме промяната" не са тук, за да се коалират с ГЕРБ”.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени