Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хотелиери трябва да върнат малко над 1 млн. лева по програмата за украинските бежанци

Комисията по туризъм проведе заседание в Народното събрание. На снимката (от ляво надясно): Венелина Червенкова, зам.-министърът на туризма проф. Мариела Модева и Михаела Демирева.
Снимка: БТА

Малко над 1 милион лева трябва да върнат хотелиери, участвали в програмата за временно настаняване на украинските бежанци. В същото време се очаква с решение на Министерския съвет да бъдат разплатени над 17 милиона лева. Това съобщи заместник-министърът на туризма Мариела Модева по време на изслушване в ресорната парламентарна комисия.

Обемът на информацията е много голям, често се допускат грешки и от двете страни и това показва колко не е добре, че страната ни не е въвела електронното правителство, коментира Модева:

"Колегите полагат много големи усилия адекватно да комуникират, за да ги информират къде е грешката, но по някой път комуникацията се забавя и това е причината за напрежението. Но тези разминавания, които ви изброих, всъщност до голяма степен затормозяват процеса и постоянно изискват проверки, за да не се получи така, че или сме дали повече средства, или не сме дали на тези, които очакват и считат, че всичко е наред. Има несъвместимост между регистрите, има забавяне в получаване на информацията, има извършена на една и съща работа, вместо с едно влизане и с едно засичане във всички регистри да се генерира много бързо информация."


По публикацията работи: Мария Йорданова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна