Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма бедстващи или пострадали хора след обилните валежи в Берковица

Снимка: Радио Видин

Няма пострадали и бедстващи хора при обилните валежи в Берковица. Ситуацията е овладяна.

Проливен дъжд, от над 20 литра на квадратен метър, падна в рамките на 20-тина минути вчера след обяд и нанесе поражения в село Бързия и квартал "Раковица" в Берковица. В Бързия на няколко улици водата е отнесла асфалтовата настилка. Най-тежка е била ситуацията в района на ул. “Крайречна” в "Раковица". 

Екипи на Областно пътно управление и пожарната са почистили коритото на реката, каза областният управител на Монтана Валери Димитров:

“Мостът, който е долу, в ниското, от навлечените наноси и, смело мога да кажа, изхвърлени боклуци в канала, създадоха затруднения за пропускателната способност на моста - да минава водата. В следствие на бързата реакция на колегите от Областно пътно управление - Монтана, и “Пожарна безопасност и защита на населението” - Монтана, с наличната техника - 2 багера и техника на пожарната - мостът беше изчистен и беше нормализирана пропускателната способност на дерето под моста и водата се оттече. По поречието на дерето има залети около 10-12 къщи".

Кметът на Берковица Димитринка Каменова обяви частично бедствено положение за Берковица и Бързия.

  • Община Берковица обяви частично бедствено положение
“Къщите не са пострадали. Пострадали хора също няма. Не се е наложила експлоатация на хора от силите на пожарната или други технически екипи. Към момента положението е нормално, но, за мен, от основните причини е непочистването на дерето", обясни Димитров.

Сигнали за оказване на помощ могат да се подават в община Берковица.


По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна