Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама загинали след сблъсък между микробус и пътнически влак край плевенското село Гривица

Снимка: Латинка Светозарова

Двама са загинали след сблъсък между микробус и пътнически влак край плевенското село Гривица. Двамата загинали са пътували в ударения от влака микробус. Загиналите са от Гривицa.

Инцидентът е станал малко след 16.00  часа, съобщи зам. окръжният прокурор на Плевен Дияна Илиева, която е и говорител на прокуратурата:

"В 16.15 ч. е получен сигнал за възникнало пътнотранспортно произшествие, при което пътнически влак София - Варна е блъснал преминаващ през ЖП прелез село Гривица бус, в който са пътували двама мъже, като и двамата са починали на място. Към момента не е установено да има други пострадали лица. Извършва се оглед на местопроизшествието, като е направена и организация за извозване на пътниците от пътническия влак".

Тя допълни, че все още няма първоначална версия за причината за инцидента. Току що е започнал оглед на местопроизшествие. Тепърва ще бъде изясняван.

Кметът на Гривица Петър Георгиев посочи, че двамата са загинали на място. Те са отивали някъде да работят и са минавали на прелеза. Сигнализацията е била червена.

"Просто не мога да си го обясня как не са го видели този влак. Той идва от Плевен и има страхотна видимост. Преди една седмица на същия прелез пак имаше инцидент, но тогава нещата се разминаха".

Според Георгиев, по-удачни мерки на прелеза от тези, които са в момента, няма. Най-вероятно всичко опира до възпитанието на хората.

"Там имаше хора, които живеят, и те казаха, че влакът е свирил страхотно преди прелеза. Каквото и да направят на този прелез, няма ли възпитание, като ти светне червено и като влакът свири да спреш,...просто жалко за момчетата".

След инцидента има нарушение в графика за движение на влаковете в гара Гривица, посочват от БДЖ. Движението на влаковете по направление София – Варна е преустановено. Организира се превоз на пътниците от засегнатите влакове с автобуси.



По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!