Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата обвини Кристиян Христов за незаконно използване на специално техническо средство

Снимка: БГНЕС

Софийската районна прокуратура обвини Кристиян Христов за незаконно използване на специално техническо средство, предназначено за негласно събиране на информация.

За периода от 25-и май 2018 г. до 30-ти май 2023 г. обвиняемият Христов, без надлежно разрешително, което се изисква по закон, е записвал срещи на обвиняемия Петьо Петров, известен с прякора Еврото, с различни български граждани, включително магистрати.

На Кристиян Христов е наложена мярка за неотклонение парична гаранция от 1000 лв. , както и забрана за напускане на страната.

Междувременно по същото досъдебно производство обвиняемият Петьо Петров - Еврото е обявен за издирване чрез Интерпол и Шенгенската информационна система. Чрез същата система се издирва и детето на Петров.

Кристиян Христов бе задържан на 31-ви Май от ГДБОП, минути преди да даде пресконференция в БТА на тема "Осемте джуджета отвътре и порочните методи за овладяване на съдебната система".

През седмицата път бившата съпруга на Петьо Петров - Любена разкри в интервю за Антикорупционния фонд подробности за ролята на бившия шеф на столичното следствие в сенчестите взаимоотношения в съдебната власт.

По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна