Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Все повече се бавят процесите за убийства на Острова

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Във Великобритания забавянето на процесите за убийства се е увеличило повече от 10 пъти от 2015 година насам, съобщава вестник "Дейли мейл" като се спира по-подробно на случая с убития миналата година български студент Габриел Стоянов.

Забавянето на процесите изправят семействата на жертвите пред дълго чакане за справедливост, коментира "Дейли мейл" и изнася данни, че има 63 процеса за убийство, насрочени за гледане миналата година, по които няма никакъв напредък.

Кралските съдилища в Англия и Уелс са били изправени пред рекордно изоставане през 2022 година, тъй като има близо 62 000 нерешени дела за тежки престъпления. Забавянето на делата за убийство означава, че семейството на 21-годишният Габриел Стоянов, който бе убит с нож, все още не е успяло да го погребе в родната му България, посочва "Дейли мейл".

Вестникът цитира майката му Мариана Петрова, че "тленните останки на Габриел все още не са положени в покой поради факта, че не може да получи окончателен смъртен акт, докато процесът не приключи".

Изданието допълва, че лейбъристите в опозиция обещават да премахнат ограниченията за асоциираните прокурори да работят по такива дела, за да може да се изчисти голямото изоставане.         

По публикацията работи: Георги Николов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна