Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

43 нелегални мигранти задържани на "Ботевградско шосе", 6 са в болница

| обновено на 04.06.23 в 18:18
Снимка: БГНЕС

43 нелегални мигранти от Афганистан бяха задържани от полицията тази сутрин на столичното "Ботевградско шосе". Мигрантите са били в камион. Шестима от тях са откарани в болница.

Сигналът по случая е подаден в МВР около 10:20 часа тази сутрин. Тогава при проверка на "Ботевградско шосе" на тежкотоварен камион столичните полицаи са открили 43-мата нелегални мигранти. Всички те са мъже и са били без лични документи.

При разпитите мигрантите са заявили, че са от Афганистан. Шестима от тях са били откарани в болницата, тъй като не са били в добро здравословно състояние заради недостиг на кислород и да се задушават. 

Полицията в София е задържала водачът на камиона и негов спътник. И двамата са български граждани и са познати на МВР.

По-късно днес вътрешният министър Иван Демерджиев коментира, че мигрантският натиск е под контрол:

"Тези хора са прихванати още в самото начало и тяхното движение, следене са през целия път и са спрели на безопасно място, там, където сме преценили, че тактически можем да ги спрем без да рискуваме живота и здравето на наши служители и на други хора. Иначе, аз казах многократно - продължаваме доброто взаимодействие с Турция, наситили сме със сила тази територия. Хората, които успяват да проникнат, ги залавяме преди да са стигнали до сръбската или до румънската граница".
 
По публикацията работи: Мария Йорданова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени