Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Макс Верстапен най-бърз за Гран при на Испания

Макс Верстапен

Нидерландският пилот на Ред Бул Макс Верстапен спечели състезанието за Голямата награда на Испания, седми кръг за сезона във Формула 1.

За световния шампион от последните два години това бе победа номер пет през сезона, като тя дойде напълно безпроблемно. На пистата в Барселона Верстапен потегли от полпозишън и след като на първия завой влезе пред пилота на Ферари Карлос Сайнс-младши, до края на състезанието караше на чиста писта пред себе си.

Почетната стълбичка се допълни от британците Люис Хамилтън и Джордж Ръсел от отбора на Мерцедес, като Ръсел успя да запази мястото си в битка в последните обиколки с втория пилот на Ред Бул Серхио Перес. Мексиканецът караше с чисто нови гуми в последните десетина обиколки, но яамаше нужното време, за да стопи 9 секунди пасив от Ръсел.

Пети се нареди представителят на домакините Карлос Сайнс, а шести и седми завършиха двамата пилоти на Астън Мартин - канадецът Ланс Строл и испанецът Фернандо Алонсо

Днешното състезание премина без особени инциденти, за което говори и фактът, че всички 20 пилоти видяха карирания флаг на финала. Освен това очакваният дъжд над Каталуня така и не заваля, което определено лиши надпреварата от допълнителен драматизъм.


По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!