Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Губернаторът съобщи, че само по град Шебекино са били изстреляни 500 снаряда

Продължава интензивният украински обстрел по Белгородска област в Русия

Повредена бронирана военна машина след боеве с проукраински части в западната руска област Белгород във вторник, 23 май 2023 г.
Снимка: БТА

Продължава интензивният украински обстрел по Белгородска област в Русия, съобщи губернаторът Вячеслав Гладков. През последното денонощие двама души са загинали и двама са били ранени. Само по град Шебекино са били изстреляни повече от 500 снаряда. 

В Шебекино и околните села са засегнати административни сгради, търговски обекти, жилищни блокове и къщи. Вячеслав Гладков призова жителите на Шебекинския окръг временно да се евакуират. "Целта е да запазите най-важното: животи си и живота на вашите близки", написа Гладков в Телеграм и уточни, че повече от 4 000 души вече са настанени в бежански центрове в град Белгород. Той обеща, че всички непълнолетни ще бъдат евакуирани от селата по границата с Украйна и изпратени в летни лагери заедно с децата мобилизираните.

Междувременно на територията на село Новая Таволжанка е започнало сражение между руски военни и украински диверсанти, съобщи Гладков. По-рано бойци от воюващите се на страната на Украйна въоръжени формирования Руски доброволчески корпус и Легион "Свобода за Русия" поискаха среща с Гладков и обещаха да освободят взетите от тях пленници. 

По публикацията работи: Мария Йорданова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени