Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Принц Хари дава показания в съда по иск срещу "Дейли мирър"

Принц Хари
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Принц Хари ще стане днес първата висша кралска особа за последните 130 години, която ще дава показания в съда. Хари съди издателите на "Дейли мирър" с твърдения, че е станал жертва на незаконно събиране на информация, довело до големи щети.

Принц Хари ще направи още един безпрецедентен ход за член на кралското семейство като даде показания в съдебно дело за хакване на телефони срещу вестниците Mirror Group, собственика на Daily Mirror, Sunday Mirror и Sunday People.

В иска се твърди, че компанията незаконно е събирала информация за принца между 1996 и 2011 г., която е била публикувана в нейните вестници, и че висши ръководители и редактори са били наясно с тази дейност. Това дело е едно от трите напълно отделни дела, но със същите твърдения за хакване на телефони, които принц Хари завежда.

Другите две са срещу вестниците на News Group на Рупърт Мърдок и вестниците Mail.

Въпреки че вероятно е най-известната фигура в делото, Хари не е единственият ищец. Повече от 100 други души съдят Mirror Group, включително бившият футболист и телевизионен водещ Иън Райт, звездата от Girls Aloud Черил Коул и близки на покойния певец Джордж Майкъл. The Mirror Group твърдо отрича твърденията, добавяйки, че ищците са чакали твърде дълго, за да ги съдят.

По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна