Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тунизийка на първи четвъртфинал във Франция

Онс Жабьор
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Седмата поставена Онс Жабьор се класира за първи път на четвъртфиналите на Откритото първенство на Франция по тенис, след като записа убедителен успех над Бернарда Пера с 6:3, 6:1 за само 63 минути игра..

Тунизийката показа от самото начало на двубоя, че не смята да си губи времето, правейки два пробива за солиден аванс от 3:0. Американската й опонентка върна един от брейковете, но пробивите продължиха да валят, като в крайна сметка до края на частта нито една от двете не спечели подаването си – зрителите по трибуните видяха цели седем последователни пробива, като единствено Жабьор във втория гейм не загуби сервиса си. 

Втората част започна с брейк за Пера, но африканската й съперничка влезе в серия от шест поредни гейма, с което прогресира към първи четвъртфинал в Париж в кариерата си.

Жабьор направи само три уинъра повече от американката – 16 на 13, но и значително по-малко непредизвикани грешки – 14 срещу цели 33 на сметката на Пера. 36-та в света спечели само една от разиграните 16 точки на втори сервис за целия мач – тя отрази и една от деветте възможности за пробив пред седмата в схемата.

За финалистката от Уимбълдън и Откритото първенство на САЩ миналата година Онс предстои сблъсък с  бразилката Беатрис Хадад Мая, която победи в мач, продължил почти 4 часа Сара Сорибес Тормо от Испания с 6:7(3), 6:3, 7:5.. 


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени