Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ива Иванова на осминафинал в Париж

Ива Иванова
Снимка: БФТ

16-годишната българкска тенисистка Ива Иванова постигна втора победа в дебютното си участие на турнир от Големия Шлем. Така българката се класира за осминафиналите на сингъл при девойките Откритото първенство на Франция по тенис.

Във втория кръг Иванова победи с 6:4, 6:4 №43 в световната ранглиста Франческа Паце от Италия. Срещата продължи 71 минути.


След размяна на два ранни пробива Иванова отново стигна до брейк за 4:3 в първия сет. При 5:3 Ива пропусна три сетбола при сервис на Паче, но след това затвори първата част на собствено подаване.

Във втората част Иванова на два пъти изпусна преднина от пробив, но направи още един за да поведе с 5:4. На собствен сервис българката поведе с 40-15 и от втората си възможност затвори мача в своя полза.

На старта на турнира Иванова победи с 6:2, 6:3 Марго Фантала от Франция. За място на четвъртфиналите Иванова ще играе срещу поставената под №2 в схемата и №3 в световната ранглиста за девойки Клерви Нгуну (САЩ).

Третите поставени Илиян Радулов и Адрияно Дженев загубиха драматично на старта в турнира на двойки при юношите от Рой Хоровиц и Александър Разеги (САЩ) с 3:6, 6:1, 8-10. Българите имаха аванс от 5:2 в решаващия шампионски тайбрек до 10 точки, но американците успяха да обърнат резултата.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна