Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Служебният премиер призова за приемственост

Служебният министър-председател Гълъб Донев (на преден план) в Народното събрание - 6 юни 2023
Снимка: БГНЕС

Служебният премиер Гълъб Донев призова за приемственост в действията на редовния кабинет за всичко, постигнато през 10-те месеца управление:

"Най-важното за България е да редовно работещо правителство с парламентарна подкрепа зад гърба си. Акцентите, които ще поставят в своята работа, да бъдат тези, които поставят българските граждани. Ние през тези 10 месеца - знаете - заварихме държавата в пауза. Сега държавата функционира нормално, всички системи функционират нормално".

Гълъб Донев отказа да коментира критиките на президента, че новото редовно правителство е „дискредитирано“, но на свой ред критикува заявките за чистка в държавната администрация:

"Заявката, която беше дадена - за чистка в държавната администрация, за чистка в службите - това е неработещо решение. Държавните служители са тези, които правят държавата и държавните системи да работат тогава, когато политическата система е в невъзможност да се справи с предизвикателствата, които стоят пред нея".

Донев призна, че му е било трудно на премиерския пост, пожела си да не му се налага да се връща като служебен министър-председател.



По публикацията работи: Георги Даскалов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна