Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Костадинов: Над 470 хил. са валидните подписи, събрани за референдума за запазване на българския лев

На протеста на време на гласуването на правителството пред Народното събрание - 6 юни 2023 г.
Снимка: БГНЕС

Протест, организиран от партия "Възраждане" срещу гласуването на кабинета "Денков - Габриел" се проведе днес пред Народното събрание при засилено полицейско присъствие. 

Повече от 4 часа продължи протестът на членовете и симпатизантите на "Възраждане" пред парламента. Акцията започна час преди извънредното заседание на Народното събрание за избора на правителството "Денков -  Габриел". От формацията бяха призовали всеки свободен българин да дойде на протестната акция.

Протестиращите носеха национални трибагреници и изслушаха цялото заседание на парламента. Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов и симпатизантите на формацията наричат кабинета "Денков-Габриел" правителство на американското посолство:

"Наистина съм отвратена, това вече мина всякакви граници  на нормалното, на допустимото, на човешкото и на разбираемото";

"Според мен това е най позорното правителство в историята на България", каза участници в протеста пред микрофона на БНР.

След края на заседанието на НС Костадинов дойде заедно с парламентарната група на "Възраждане" при протестиращите и заяви, че формацията не признава това правителство. Той призова за масово участие в насрочения за събота национален протестен митинг: "Обявете гражданско неподчинение, това, което се случва в момента, ни задължава да излезем, да се борим и да защитаваме нашата държава", каза Костадинов.

Той заяви също, че  е приключила проверката на подписите в ГРАО и повече от 470 хиляди са валидните подписи, събрани от "Възраждане" за провеждането на референдум за запазване на българския лев и отлагане влизането на страната ни в еврозоната. 

Лидерът на "Възраждане" отправи и призив във Фейсбук: 
"Политическата ситуация в момента е безпрецедентна. Те излъгаха своите избиратели!
ОСТАВКА, предатели", написа Костадинов.

По публикацията работи: Мария Йорданова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени