Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ръководството на МОН беше сменено чрез символично предаване на училищния звънец

Проф. Галин Цоков (вляво) и проф. Сашо Пенов в МОН- 6 юни 2023 г.
Снимка: Виктория Петрова

Ръководството на образователното министерство беше сменено чрез символично предаване на училищния звънец от досегашния служебен министър проф. Сашо Пенов на новоизбраният министър проф. Галин Цоков, който заяви: 

"Образованието обединява, образованието е светлина, образованието и науката правят просперитета на настоящето, но те преди всичко дават бъдещето. И за да може това бъдеще да бъде по-добро за нашите деца, надявам се, че всички заедно ще допринесем, ще се подкрепяме, ще споделяме - за да може да изградим една цялостна екосистема на българското образование, в която да се включат и Министерството на труда и социалните грижи, и Министерството на здравеопазването, и Министерството на младежта и спорта. Като по този начин ние ще дадем едно по-добро бъдеще на настоящите деца, ученици и студенти и в някаква степен ще можем да развием и усъвършенстваме българското образование.

Надявам се и на Вашата подкрепа, на администрацията на Министерството на образованието и науката. С много от вас сме работили по едни и други проекти години наред. Знам, че имате голям експертен потенциал. Надявам се и на повече иновативност, креативност и позитивност в отношенията, като за мен ключовата дума ще бъде доверие, доверие между нас. Надявам се на успешна работа", завърши новият министър на образованието Галин Цоков.


По публикацията работи: Мария Йорданова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна