Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Зеленият транспорт ще бъде водещ приоритет на министър Георги Гвоздейков

Георги Гвоздейков (вляво) и Христо Алексиев.
Снимка: Министерство на транспорта и съобщенията

Въвеждането на зелен транспорт ще бъде сред водещите ми приоритети, заяви новият министър на транспорта и съобщенията инж. Георги Гвоздейков на церемонията по приемане на управлението от досегашния ръководител на институцията Христо Алексиев. Работата по плана за оздравяване на "Български пощи" и изпълнението на Проектите по плана за възстановяване и устойчивост са другите важни задачи пред новия екип. Георги Гвоздейков подчерта, че е важно бързо да бъдат решени въпросите с обжалваните поръчките за доставка на нов подвижен състав за железопътния транспорт. "Това, което е направено, ще бъде продължено и надградено. Най-важното е максимално бързо да покажем резултати, които са важни за хората", коментира той.


И още: "С влизането ми в тази сграда мога отговорно да заявя, че като министър ще си направя програма, която е запълнена с цели, които могат да бъдат реализирани в близък хоризонт, защото е много важно да покажем на обществото, че ние имаме капацитет като правителство да решаваме проблемите на хората и да показваме бързо резултати".


Досегашният вицепремиер и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев заяви, че за него също е важно да продължи работата по оздравяване на Български пощи, изпълнението на проектите по Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“, Плана за възстановяване и устойчивост, както и спешната медицинска помощ по въздух.


"Имаме отлична възможност за геополитическо позициониране в региона", добави Христо Алексиев. В тази връзка стартирахме редица проекти, както и активизирахме работата по Средния коридор за транспортни доставки между Азия и Европа, каза още той.


По публикацията работи: Мария Йорданова
Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.