Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арда на бараж, Славия удари Локо (Сф)

Капитанът на Локо (Сф) преследва Иван Минчев от Славия
Снимка: БГНЕС

Арда (Кърджали) ще играе бараж за участие в турнира Лига на конференциите, след като отборът, воден от Александър Тунчев, победи Ботев (Пловдив) с 2:0 като гост в среща от последния 36-и кръг на Първа лига и по този начин завърши на седмо място в крайното класиране с актив от 58 точки, колкото има и осмият Славия, но "белите" са с по-лоши показатели в директните двубои. Тимът от Кърджали стигна до успеха с два гола на Светослав Ковачев и попадение на Ласана Ндиайе. Ботев приключва кампанията на десетата позиция в подреждането с 36 точки.
В 32-ата минута играчите на Александър Тунчев поведоха в резултата. Лъчезар Балтанов фаулира Абубакар Тунгара отляво в близост до наказателното поле и гостите направиха заучена комбинация от прекия свободен удар, при която Радослав Цонев пусна по земя към Светослав Ковачев, който бе забравен от защитата на „жълто-черните“ и необезпокояван от около 12-13 метра не остави шансове на Стефан Смъркалев с изстрел по земята за 1:0.
Четвърт час преди края Арда стигна до второ попадение. Играчите на Ботев не успяха да изнесат топката пред собственото си наказателно поле и тя падна на крака на Светослав Ковачев, който с прецизен фалцов удар по земя намери долния ляв ъгъл на Смъркалев, за да реализира второто си попадение в мача.
В 81-ата минута резервата Ласана Ндиайе сложи точка на спора, след като бе изведен сам срещу вратаря на „канарчетата“ и го преодоля безпроблемно, за да оформи крайния резултат – 0:3.

В същото време Славия победи с 2:0 Локомотив (София).
Резултатът остави "белите" на осмо място в класирането в елита, като водения от Ангел Славков прекъсна серия от четири поредни двубоя без нито един успех.
Късни голове на резервите Владимир Николов и Роберто Райчев осигуриха успеха за домакините, които в хода на плейофите изпуснаха преднина от седем точки и пропускат плейофа за Лигата на конференциите.
Галин Иванов пропусна да даде аванс за Славия в първата част, а след почивката Димо Бакалов и Ивайло Найденов не успяха да се разпишат в полза на "червено-черните".
В 88-ата минута резервата Христо Попадийн подаде за влезлият от пейката Владимир Николов, който с удар в горния ъгъл даде аванс за "белите".
По-малко от 120 секунди след това и Роберто Райчев се разписа във вратата на Локомотив, като Славия прекъсна серия от три поредни мача без успех срещу софийския си противник.
Славия завърши първенството на осма позиция с 58 точки, докато Локомотив е с 41 точки на девета позиция.
Халфът на "белите" Дарко Тасевски сложи край на кариерата си като футболист. Бившият национал на Република Северна Македония започна като тителяр, но в 12-ата минута беше заменен от Иман Минчев, а това бяха бенефисните му мигове с бялата фланелка и като професионален футболист.

По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!